Destination: SAREK
               


                Destination:


                            Sarek

Färdplan

Sommarturen

Efter mycket diskuterande, ritande och räknande, ändrande och ritande igen, så har vi kommit fram till en möjlig tur. Men den är inte ristad i sten och den kan komma att ändras igen.

Vi har även en del "ut" vägar som jag inte kommer att lägga upp här, men som är i händelse av att vi måste avbryta av någon anledning.

Vi kommer att flyga in med helikopter till Staloluokta, och därifrån börja vår vandring. Vi går längs leden till Tarraluoppalstugorna.

 Och därifrån norrut till Njoaatsosvágge som vi följer åt sydöst, för att

kunna vika norrut igen och komma upp på Luohttoláhko. Härifrån kommer vi ev göra en topptur på Pårte, om vädret tillåter.

Vi kommer sen att fortsätta norrut via Niejdariehpvágge och sen västerut i Álggavágge fram till Skárja. Därifrån kommer vi att gå sydöst mot Bielatjåkkå och fortsätta in i Bastavágge.

Vid Skájdásjvágge viker vi söderut för att ta oss upp till Skierffe. Sen tar vi oss tillbaka norrut via Jågåsjgaskaláhko mot Rinin.

Från Rinin fortsätter vi norrut via Guhkesvágge västerut efter Sareklåpptå och norr om Nijak och kommer att runda Áhkká på väst sidan.

Där kommer vi att bli hämtade med båt, eftersom turistbåten troligtvis slutat gå, så har vi hittat en annan vänlig själ som vill hämta oss.