Destination: SAREK
               


                Destination:


                            Sarek

Hur projektet kom till

Jag går fjälledarutbildningen i Storuman och i denna ingår det ett projekt på åtta veckor och "Destination Sarek" är mitt projekt. Detta projekt innebär att jag ska ta med en, eventuellt två, av mina tjejkompisar utan tidigare fjällvana för att de ska få se och uppleva Sarek.

Sarek har alltid varit en dröm för mig och när jag var liten och såg ett TV-program därifrån, försökte jag övertala min pappa att vi skulle åka dit och vandra nästa gång vi skulle på vandring, men så blev det inte då.

I höstas var det dock äntligen dags. Med fyra andra från fjälledarutbildningen, spenderade jag tio dagar i Sarek. Vi åkte båt från Ritsem, och gick in via Akka. På Akka gjorde vi även en topptur. Därefter fortsatte vi ner mot Låddebakte, där vi mötte upp resten av klassen. Vandringen fortsatte sen vidare genom Rapadalen ner till Nammatje. Där flögs vi sedan ut med helikopter.

Denna underbara tur gjorde att intresset för Sarek växte sig större. Jag insåg då hur lite av denna unika fjällvärld som jag sett, och bestämde att hit ska jag fler gånger. Och så föddes projektet...

Josefin