Alpin 1

Fjäll 19     

      

 

    

Alpint steg 1

Lika fort som det går ner för backarna på skidor gick det från 2009 till 2010 och redan vecka 1 började fjäll 19 med Friluftsfrämjandets alpin 1: a. Söndagen 3 januari samlades vi i backsalen på Tärnaby Fjällhotell för introduktions möte. Denna gång var det inte bara våran klass utan ytterligare sex deltagare. Och personligen tycker jag att man lärde sig mkt på att se ledarstilar man inte är van vid.

Grunden i Alpin 1 ligger på utbildning för barn och ungdomar, allt från 5 åringar till 16 åringar men även en hel del egen färdighet. På ont och gott blev vi infrysta i två dagar när det pendlande mellan -36 och -40 grader och liftarna i tärna stod stilla. Alla gjorde sitt bästa och tog skidpedagogik till ett nytt plan med inomhus skidbacke, lift och slalombana i teori salen. Vist blev det en hel del skidåkning också utbildningen är trots allt en vecka lång. Denna vecka bjöd på varierande underlag allt från 20 cm lössnö till hård manchester och våra instruktörer Cathrin och Elin gjorde ett strålande jobb med att förmedla allt från skidlek till mekanik.

Långa dagar var det, med åkning på dagarna och teori på kvällarna. Och efter det teoretiska testet och en ordentlig genomkörare med personlig färdighet hade alla deltagare klarat kusen!

-Fredrika Thomasdotter-