Foto

Fjäll 19     

      

 

    

Foto

Till och börja med ska jag säga att fotoveckan blev uppdelad i två omgångar pga. att det blev lite strul med en annan vecka.

Men vi började våra fotodagar med att Morgan i klassen lärdes oss lite grunder om kameran och hur den fungerar. Han gick också igenom lite på vad man ska tänka på när man fotograferar. Sen på eftermiddagen for vi ut och fotograferade medans Morgan gav oss uppgifter och tips. Nästa dag fortsatte vi att fotografera ute föra att få lite morgonljus men det var ganska mulet då. Eftermiddagen spenderade vi genom att vi fick ta med oss några bilder och så gick vi igenom dom och försökte tänka på allt vi lärt oss.

Sen gick det några veckor tills nästa foto pass och då började vi med att redigera bilder i Luspengymansiets datasal, här hade vi också Morgan som instruktör, på eftermiddagen kollade vi lite i fotoböcker för att få lite inspiration och sen tittade vi lite på en film om kameran. Men den filmen var inte så bra som jag hade tänkt mig så vi slopade den och pratade lite väder istället. Nästa dag for vi ut och fotade igen nu när det kommit lite snö och sen gick Håkan igenom lite hur han tycker och tänker när han fotograferar djur och annat. VI avslutade dagen med en ledarledd idrottslektion med Mirja nere i ishallen med formations åkning. På den sista dagen gick vi igenom lite bilder igen, några som vi tagit förra dagen och några som vi redigerat, Morgan prata lite snabbt om grafisk profil innan vi på eftermiddagen spelade lite snöfotboll mot lärarna.

Jag själv har fått upp ögonen för fotografering och hoppas att några andra i klassen och har det. Peace out

-Mattias Westin-

 


Foto: Mattias Westin

Foto: Mattias Westin

Foto: Josefin Zackrisson

Foto: Amanda Ritterfeldt