Alpint intro

Fjäll 19     

      

 

    

Alpint intro

Veckan började lite tidigare än vanligt, och superivriga drog mesta dels av klassen upp till fjälls redan på söndagen. Vi hade ordnat boende på supertrevliga Tärna Fjällby och alla var taggade till max för en hel veckas utförsåkning.
På söndagskvällen kom Anna Nore med pojkvännen Björn, båda gamla fjälledare. Anna fick hjälp av skolan när hon gick fjälledareutbildningen, då det gällde att avancera inom skidläraryrket. Som utbyte kom hon för att hjälpa oss på vår alpina veck a. Hon var mycket kunnig och strukturerad, och gav oss alla olika tips och tricks att tänka på när det gäller t.ex. grundposition och att komma upp på skär.
 
Efter tre dagars intensiva privatlektioner varvat med fri åkning, började Friluftsfrämjandets Alpina Intro. Första dagen filmade en av ledarna oss, och alla fick ett bra sätt analysera vår egen åkning. Vi fick också lära oss det viktiga med att kunna analysera andra och bara inte oss själva för fortsatt bra utveckling.
 
Kursen avslutades på söndagen, och som sista övning gjorde vi en 80-talsinspirerad 11-manna formation, där alla var med och krängde kortsväng i samma takt.
 
Det var en grymt bra kurs, och ledarna Jonny och Åke levde och åkte och lärde som sanna Främjare. Kändes som en bra start för vårt framtida samarbete med Friluftsfrämjandet.
 
-Isabella Kongstad-

 


Foto: Josefin Zackrisson

Foto: Josefin Zackrisson

Foto: Josefin Zackrisson