Ledarskap

Fjäll 19     

      

 

    

Ledarskap

Vi besökte Björngrottan nära Lycksele med teman värdskapet. Kent Larsen själv var värd att träffa: så vänlig och livskraftig människa möter man inte varje dag. Han hade varit med i Robinson-tävling på tv som äldsta person, 75 år. Vi fick fika som överraskning, tittade på bildspel om det underbara fjällnaturet och lyssnade på Kents roliga historier om sitt liv. Man hade kallat honom Skoterpräst!

Mathias hade sin sportlektion i ishallen. Vi fick låna skridskor och tränade grundövningar på iset. Några hade mycket erfarenhet när andra åkte skridskor den första gången i sitt liv. Spännande!

Åsa berättade om systematiskt säkerhetsarbete inom friluftsliv i Sverige. Konsumentverket har mycket material om det. Man är duktig med säkerheten i Finland och vi diskuterade om vår erfarenhet.

Vi studerade krishantering genom att vara ute på en tur. Det hände ett och annat under turen och guider fick lösa problem.

Christina hade kul ledarledd jumpa. Bra musik, roliga kläder, mycket täning med rumpan... Vi fick skratta. Riitta fortsatte sen med stretching och avslappning.

På fredag hade vi ledarutbildning Strövare från Friluftsfämjandet. Man kan ju göra mycket med barn i naturen, om man vill. Nu var det dags för teoridag och senare någon gång ska vi vara ute och bygga en lägerplats.

 

-Riitta Karhusilta-