Matlagning

Fjäll 19     

      

 

    

Matlagning

Under denna vecka har vi studerat hur vi ska vårda i våra turer. Med hjälp av Anita Forsell lärde vi oss att torka alla typer av livsmedel och energi intaget som dessa har.

Vi började med matförberedelsen, krydda  köttet, koka kyckling, steka hackat oxkött och skiva frukt. Efter det har vi använt värmen från en ugn med halvöppen lucka och varm luft från en maskin speciellt utformad för detta och torkat kött, fisk, grönsaker och frukt bland annat.

Under den teoretiska delen studerar vi vikten av att äta välbalanserad kost på turerna (som en del av säkerheten och stämning) och fördelarna av torra livsmedel, såsom i energiintag, vikt reducering, konservering av maten , enkel och snabb att äta osv.

Slutligen, i en kall höstmorgon gick vi till Storumansutsikten för att laga de mest varierade och välsmakande rätter med torkade ingredienser från de föregående dagarna.

Ingen tvekan, den här veckan kommer att ändra tankar och foder under utflykter.

-José Sepulveda-

 


Foto: Josefin Zackrisson

Foto: Josefin Zackrisson

Foto: Josefin Zackrisson

Foto: Josefin Zackrisson