Sylarna

Fjäll 19     

      

 

    

Sylarna

På måndagen drog vi ner till Storulvån i jämntland för att vandra i sylarna, som sägs vara fjällturismens vagga.    

Vår förtsta destination var gamla sylarnastationen där vi slog läger i några dagar för att ha ekologi med Håkan. Vi fick lära oss en hel del växter och vilka som växer i de olika alpina områdena. Det gjordes också försök att komma upp på sylarna toppen, men vädret ville inte det. Det ihållande regnet gjorde också att vi hade en del teoripass både i den lilla stugan vid gamla stationen och på Sylarnas fjällstation.

Efter några dagar när Håkan lämnade oss fortsatte vi efter egna färdplaner, som hade gjorts upp av tältlagen. Vissa gick via Helags andra via Gåsån, för att slutligen mötas upp i Vålådalen. Den dagen när vi hade fint väder var det några som tog sig till toppen på Helags och även några andra toppar besöktes den dagen. Tur var det för på kvällen kom regnet igen och höll i sig resterande tid. Vädret var inte riktigt på vår sida under turen, det rengnade varje dag i 9 dagar....

Själva var vi inte så imponerad av sylarna(vädret kan ha lite påverkan!), då vi tyckte det var för mycket folk, platt och stenigt, men området har trots allt sin tjusning och är väl värt ett besök, men vi fördrar nog lapplandsfjällen.

- Mattias Westin och Josefin Zackrisson -

 


Foto: Joseifn Zackrisson

Foto: Joseifn Zackrisson


Foto: Joseifn Zackrisson

Foto: Joseifn Zackrisson