Utförsåkning

Fjäll 19     

      

 

    

Utförsåkning

Lördag morgon, bilarna packas och vi kör mot Hemavan, med ett släp fullt med skidor av olika slag. Personligfärdighet står på schemat, vilket innebär att vi ska förbereda oss inför kommande skidutbildningar i vår.

Vi har gångavstånd till backen, vilket innebär att man kan komma och gå som man vill till backen, så det blev både sovmornar och långluncher för vissa och andra stod och stampade vid liften redan innan de öppnade.

De flesta dagarna hade vi backen för oss själva vilket är väldigt lyxigt! Kändes ibland som om de hade öppet enbart för vår skull, och en morgon var det faktiskt så, klockan var över nio, men liften var inte igång, men när vi kom gående så startade de den.

Men när man haft det så ett par dagar, så blir det en väldig skillnad när det helt plötsligt blir KÖ i liften, och man måste vänta i säkert en halv minut!! Gud vad vi blivit bortskämda här.

Men det var en kul vecka, för egen del var det mest telemark som gällde, och jag fick höra från flera håll att jag utvecklats enormt, kul! Men jag hade ju sagt till mig själv att jag måste öva lite på det alpina också, fast jag tappat all lust till det sen jag provat telemark. Men sista dan tog jag på de alpina pjäxorna, och det tog inte många minuter innan fötterna värkte. Då kommer en av killarna från uthyrningen och vi står och pratar en stund. Han konstaterar snabbt att jag har fel skidor(jag som trodde det var pjäxorna), och erbjuder mig att prova några bra skidor. Sagt och gjort, jag fick under dagen prova 4oilka par skidor, och nu har jag ändrat inställning till alpint igen, det är ju skitkul, bara man har rätt saker på fötterna!

Så efter en veckas "skidsemester" har vi nu tre veckors välbehövligt jullov.

-Josefin Zackrisson-